Alen Pučnik

Alen Pučnik

Vse svoje otroštvo sem s starši odhajal na počitnice na bližnjo Hrvaško, zato do svojega 18. leta še sploh nisem sedel na velikem potniškem letalu. Ko se je to zgodilo prvič, se je zame vse spremenilo. Vedel sem, da želim potovati vse življenje. Svoja potovanja sem začel preko turističnih agencij na bližnje destinacije, kot so Djerba, Zakintos in Hurghada, nato pa sem se odločil, da želim svoje potovanje načrtovati sam. Prvo večje potovanje za dobre tri tedne po Ameriki sem načrtoval več kot mesec dni in ugotovil sem veliko prednost pred že načrtovanimi potovanji, ki jih nudijo turistične agencije (cena, fleksibilnost, zadovoljstvo, število stvari, ki jih vidiš, tempo potovanj…). Naslednja dva potovanja sem namenil čudoviti Indoneziji, nato pa je ponovno nastopil čas za nekaj novega. Prostovoljno delo z belimi morskimi psi v Južni Afriki. Sam sem velik ljubitelj morskih psov in želel sem jih spoznati v živo, temu projektu pa namenil poseben blog: https://madsquidd.wordpress.com/.

Ogromna doza adrenalina me je samo spodbudila, da želim doživeti še več in nekaj mesecev kasneje sem se znašel v Veliki Britaniji. Najprej sem prepotoval od Londona do Šetlandskih otokov, kjer sem se tudi ustalil. Nekaj dni po prihodu sem si našel stanovanje, dve službi in pol leta je minilo kot bi trenil. O svojem povratku domov nisem povedal nikomur, a le zato, da bi jih lahko presenetil in posnel čustvene izlive ljudi, ki mi pomenijo največ: https://www.youtube.com/watch?v=7YE2QOn4nyM

Ko so vsi mislili, da se bom ustalil v Sloveniji, sem pičle tri tedne po vrnitvi s Šetlandskih otokov že imel WH vizo za Novo Zelandijo. Nov projekt, nova spletna stran: www.travel-nomad.com, vendar ta ne bo namenjena samo Novi Zelandiji, kjer sem živel pol leta, temveč tudi drugim splošnim namigom o potovanjih in življenju, ki bi zanimali ljudi, ki so avanturisti po duši.

Po vrnitvi z Nove Zelandije sem šel na krajši road trip po Azurni obali, zdaj pa je čas, da ponovno napolnim svoj bančni račun. Kaj bo prinesla prihodnost, bomo še videli, do takrat pa si zapomnite to: Fear is temporary, regret is permanent.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Alen Pučnik
Oceni tole objavo