Andreja Jernejčič

Verjamem, da so potovanja (in knjige) edina stvar, ki jo kupimo in nas naredita bogatejše.

Verjamem, da bi bil svet lepši, če bi ljudje več potovali. Potovanja ti dajo širino in izkušnje, ki jih ne pridobiš v nobeni šoli ali izobraževalni ustanovi.

Verjamem, da potovanja iz nas naredijo boljše ljudi. Naredijo nas strpnejše in razumevajoče.

Andreja Jernejčič

Nobena materialna dobrina se ne more primerjat z občutkom, ko v nacionalnem parku prvič uzreš bengalskega tigra v naravnem okolju, ko se v raftu z najboljšimi prijatelji spustiš po brzicah mogočnega Nila, ko prvič ugledaš mogočni Taj Mahal, ali ko na koži prvič začutiš vlažno tropsko vročino.

Zato so potovanja prioriteta v mojem življenju.

Pred približno 10 leti so se starši odločili, da smo z bratom in sestro dovolj veliki, da lahko vidimo tudi nekaj sveta ali vsaj Evrope. Naš cilj je bil vsako leto obiskati eno novo državo.

Z leti so moji apetiti po potovanjih postajali vse večji in sedaj najraje potujem sama. Točno tako kot mi paše, kamor me vleče duša in v ritmu lastnega srca.

Načrtov je ogromno, časa malo, zato izkoristim vsako priložnost in vedno načrtujem vsaj 2 ali 3 pobege v neznano hkrati.

Mojim popotovanjem lahko sledite na angleškem blogu www.adventurous-journeys.com ali na slovenski strani www.odpotovanja.si .

Države, ki sem jih obiskala:

Uganda, Kenija, Tanzanija, Maroko, Tajska, Kambodža, Indija, Združeni Arabski Emirati, Turčija, ZDA: Severna Dakota, Florida, New York, Kanada, Finska, Norveška, Danska, Belgija, Nizozemska, Velika Britanija, Francija, Španija, Portugalska, Malta, Italija, Vatikan, Švica, Liechenstein, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Srbija, Bolgarija, Albanija, Makedonija, Grčija, Madžarska, Avstrija, Nemčija, Češka, Slovaška, Poljska, Hrvaška.

Države, ki jih nameravam obiskati letos:  Švedska, Kenija, Filipini, Vietnam , Laos.

Andreja Jernejčič

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Andreja Jernejčič
5 (100%) 1 vote