Katja Mikos

Katja Mikos

Potem, ko sem večino šolskih počitnic preživela na potovanjih v lastni režiji s starši, sem v času študija začela potovati s prijateljicami, kasneje pa s fantom, ki ga zdaj uradno lahko kličem “mož”. Skupaj s triletnim sinom nadaljujemo potovalno tradicijo in odkrivamo svet praktično odkar se je rodil. Ljubezen me je po nekaj letni zvezi na daljavo dokončno zvabila na sever Nemčije, kjer živim zadnja 4 leta.

Odkar preživljam svoj vsakdan v manjšem kraju ne skrivam želje po občasnem obisku kakšnega velemesta, drugače pa se najraje podam v bolj odročne kraje in se neznansko veselim, kadar mi to današnjemu globalnem razvoju navkljub tudi uspe. Redno se vračam v Slovenijo na počitnice in svoj dolgoletni dom včasih občudujem skozi oči turista, prav tako pa z veseljem poleti preživim kak teden v Dalmaciji.

Povsod me spremlja fotoaparat, mala skicirka in potovalni dnevnik, kamor zapisujem svoje misli na potovanjih že vse od konca srednje šole. Februarja 2015 sem se končno odločila besede tudi digitalizirati in začela pisati blog, in sicer v angleščini in v slovenščini. Na svoji spletni strani redno objavljam tako aktualne prispevke, ki so večinoma usmerjeni v tematiko “potovanja z otroki”, kot tudi malo starejše zapise, iz časa, ko sem potovala še sama.

Kje sem potovala: Avstralija, Avstrija, Bali, Borneo, Egipt, Finska, Francija, Hrvaška, Indija, Islandija, Italija, Južna Afrika, Kambodža, Kanada, Kuba, Laos, Madeira, Maldivi, Malezija, Maroko, Namibija, Nemčija, Norveška, Oman, Singapur, Swaziland, Šri Lanka, Švedska, Tajska, Tunizija, Uganda, USA, Vietnam

(realne) naslednje destinacije: Mehika, Danska, Florida, UAE, Japonska, Šri Lanka (ponovno)

(malo manj realne) naslednje destinacije: Madagaskar, Aljaska, Nova Zelandija, Jordanija

“pobožne želje”: eno leto potovanja neznano kam, Easter Island, Galapagos, Tahiti

 

več na www.findingmalokoko.com

ali na FB strani https://www.facebook.com/findingmalokoko

Katja Mikos


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Katja Mikos
Oceni tole objavo