Tjaša Zupan

Picture 7 of 8

 

Sem Tjaša Zupan, stara sem 29 let in prihajam iz majhne vasice izpod Stola na Gorenjskem.

Že od desetega leta se ukvarjam s športom, kar je bil tudi na začetku glavni razlog mojih potovanj. Trenirala sem odbojko na mivki, ki pa je pri nas žal aktualna samo v poletnih mesecih. Tako je bila že od nekdaj moja velika želja obiskati kraje, kjer imajo »poletje« celo leto. Prvič se mi je želja uresničila, ko sem odpotovala v Brazilijo, kjer sem trenirala in spoznala takratno soigralko. To je bilo moje prvo večje potovanje, ki pa me je popolnoma prevzelo in v meni vzbudilo še večjo strast po odkrivanju in spoznavanju novih dežel, ljudi in kultur.

Kasneje sem zaradi poškodbe prenehala z igranjem odbojke, vendar sem po okrevanju pričela z dokaj novim športom, tenisom na mivki. Ja, mivka mi je bila že tako domača in ljuba podlaga, da se nisem mogla ločiti od nje. Tenis na mivki sicer v Sloveniji še ni tako znan šport, je pa neverjetno razširjen in priljubljen v Italiji, kjer je po številu igralcev celo prehitel odbojko na mivki, in pa v Severni in Južni Ameriki, v Karibskem otočju, Španiji, Franciji, Nemčiji in nekje na vzhodu. Turnirji potekajo celo leto v različnih državah po celem svetu, tako da so se moja potovanje nadaljevala s sodelovanjem na nekaterih turnirjih po svetu.

Tjaša Zupan

Vsi vemo da te potovanja zasvojijo, zato si želim obiskati tudi kraje, kjer se ne odvijajo tekmovanja, saj vsakič ko se vrnem domov, čutim še večjo željo in potrebo da odpotujem nekam kjer še nisem bila.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Oceni tole objavo