Izidor Furjan

Izidor Furjan

Pozdravljeni.

Sem popotnik Izidor Furjan, avanturist, odpravar, popotniški novinar in dober poznavalec svojega področja. Po izobrazbi sicer geograf in anglist, a me večina ljudi pozna kot aktivnega turističnega vodnika in planinskega vodnika. Kot turistični oz. planinski vodnik sem praktično ”obdelal” celotno staro celino, tako da je bilo planinstvo kot način življenja razlog za mojo popotniško žilico. Največ pri skromnosti, skrbnosti, orientaciji in razgledanosti. Kdor me pozna, ve da slovim po dobri organizaciji in drugačnosti pri potovanjih. Na večino svojih potovanj v zadnjih letih odhajam kot planinski oz. turistični vodnik, a še vedno vsako leto najdem čas za kakšno potovanje na katero se odpravim čisto sam. V kolikor iščeš turističnega vodnika https://turisticnivodnik.wordpress.com/

V zadnjih letih pripravljam različna potopisna predavanja po Sloveniji in tudi po tujini, pišem popotniške članke za revije in pripravljam popotniške razstave.

Potoval sem že po številnih državah sveta, a še nikoli nisem prečkal ekvatorja. Evropo sem skorajda v celoti prečesal in se v vsaki državi počutim kot doma. Bil sem v Albaniji, Avstriji, Belgiji, Bosni in Hercegovini, na Kitajskem in Severni Koreji, Hrvaškem, Češkem, Egiptu, Estoniji, na Finskem, v Franciji, Gruziji, Nemčiji, Grčiji, na Madžarskem in v Italiji, na Kosovem in Kirgiziji, Latviji, Liechtensteinu, Makedoniji, Črni gori, na Norveškem, Nizozemski, Poljskem, Romuniji, Rusiji, na Slovaškem, Švedskem, Španiji, v Švici in Turčiji, ter v Ukrajini in v Združenem kraljestvu. 

V prihodnje je v prioritetnem planu intenzivnejše raziskovanje Azije, ter nato svet preko ekvatorja. Ker je večino mojih potovanj povezana z vzponi na visoke vrhove so seveda visoko na listu želja najvišji vrhovi posameznih celin. Ogromno je lepih krajev, kamor se rad vračam in še več je tistih, kamor bom šel v bližnji prihodnosti.

Zmeraj sem odprt za kakršnokoli sodelovanje. Več o meni na: https://izidorfurjan.wordpress.com/ in https://www.facebook.com/izidor.furjan


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Izidor Furjan
Oceni tole objavo