Mateja Mazgan

Mateja Mazgan

Sem Mateja in moja zgodovina potovanj sega dobrih sedemnajst let nazaj. Do sedaj sem bila v 68 državah. Navdih za potovanja mi je dala babica, katera me je vzela s seboj na prvo potovanje na Nizozemsko. To je bilo še v času, ko sem obiskovala osnovno šolo. Z babico še vedno potujeva skupaj, nekaj pa potujem tudi sama, z fantom ali prijatelji. Vsa potovanja pa so seveda v lastni organizaciji.

Obožujem neokrnjeno naravo, zato so mi bila najljubša potovanja po Kanadi, Aljaski ter Novi Zelandiji. Na potovanjih zelo rada vključim športne aktivnosti, kar sem še posebej dobro izkoristila na Fijiju, Peruju, Filipinih, itd. Sem aktivna jamarska reševalka, zato na potovanjih rada zaidem tudi v kakšno jamo. Še posebej so mi bile všeč jame na Novi Zelandiji, Cipru, Coloradu, Filipinih ter na Kubi. Svet pa spoznavam tudi z motorjem, a to zaenkrat le v Evropi. Zanimiva doživetja vidim tudi skozi turno smučanje (spust iz vrha Mont Blanca, mnogih Avstrijskih ter Slovenskih vrhov), plezanja (granitne stene Kanade), potapljanja (potop z morskimi psi na Fiji-ju, ogled nekaj potopljenih ladij) itd. Menim, da se z potovanji odlično sklada tudi dober fotoaparat. To sebi v veliko prid tudi izkoriščam, saj redno izvajam potopisna predavanja, tu in tam kakšno samostojno fotografsko razstavo ali pa v sklopu Društva ljubiteljev fotografije ter Društva popotnih fotografov. Redno pa tudi pišem in objavljam reportaže v mnogih revijah. Na področju reportaž pa sodelujem tudi v sklopu raznih radijskih ter tv oddaj.

Nekaj zanimivejših prepotovanih držav poleg omenjenih zgoraj: Jordanija, Sirija, Mauritius, Japonska, Tajska, New Mexico, Utah, Arizona, Florida, Montana, Idaho, Washington, Islandija, Belorusija itd.

BLOG: http://mateja-mazgan-potepi.blogspot.com/

FB: Mateja Mazgan


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Mateja Mazgan
Oceni tole objavo