Petra Gamberger Lončarič

Petra Gamberger Lončarič

Potovanja so moja strast… takrat se počutim svobodno, počutim se srečno, v srcu čutim, da je to tisto pravo in takrat sem najbolj mirna. Kadar potujem se mi misli umirijo, zbistrijo ko se odmaknem iz vsakdanjega okolja in hkrati razširijo moj razum.

Ime mi je Petra in sem mama dvojčkoma – narava me je nagradila in mi podarila dvojčka, za kar še danes ne morem verjeti, da sta se mi res zgodila. Z možem sva vedno rada potovala, preden sva se spoznala vsak zase in kasneje skupaj.

In nihče mi ni povedal, kako zelo drugače je, kadar potuješ z otrokom, da ne govorim z dvojčkoma. Premikaš svoje meje potrpežljivosti, meje svojega poguma, razuma in iznajdljivosti. Na novo spoznavaš predvsem sebe, kar je enkratna izkušnja.

Do sedaj smo kot družina potovali večinoma po okoliških državah – Italija, Hrvaška, tudi do Turčije smo že pokukali, aprila 2015 pa načrtujemo 5 tedensko potovanje po Tajski.

DRŽAVE; KJER SEM DO SEDAJ POTOVALA: Italija, Hrvaška, Anglija, Nemčija, Fiji, Tajska, Malta, Grčija, Francija, Nizozemska.

NASLEDNJE DESTINACIJE: Aprila 2015 – 5 tednov Tajske z malimi popotniki

V naslednjih letih je pa še ogromno destinacij na spisku – od Japonske, Španije, Brazilije, Severne Amerike, Koreje, …. pa kaj bi naštevala, VSE 🙂

Sama želim pomagat vsem mamicam in očkom, da naj se le pogumno podajo po svetu s svojimi malimi popotniki, saj je tudi zunaj meja našega varnega zavetja lepo, neprecenljivo in vsekakor izkušnja, ki tako otroku kot staršu razširi obzorja in popolnoma spremeni pogled na svet. Bi mi pa kot mami precej olajšala vse skupaj stran, ki bi na enem mestu nudila vse informacije kako enostavno potovati z malčki in otroci. In ker je nisem našla… sem jo ustvarila.

V letu 2014 sem postavila spletno stran (sicer v angleščini, ker želim pomagat čim več mamicam in očkom).

www.travel-with-twins.com in Facebook: Travel With Children

ki je namenjena vsem staršem, ne le staršem dvojčkov. Na strani boste našli nasvete

  • kako potovati z malimi popotniki,
  • kaj in kako spakirati (brezplačne ček liste),
  • v kakšnem primeru obrnemo avtomobil, če smo nekaj pozabili doma ( se vam to kdaj zgodi? J), 
  • kako čez veliko letališče z majhnim otrokom kadar prestopate – s čim manj stresa,
  • kako otroku olajšati potovalno slabost,
  • katere igrice se lahko igrate v avtu v primeru da vi držite za volan,
  • kako izbrati otroku prijazno destinacijo, hotel,
  • katere igrice se lahko igrate na dolgem poletu, ne da bi za igrače porabili goro denarja,
  • in še in še.

Na spletni strani je na voljo preko 650 fotografij, trikov, nasvetov in kup brezplačnih stvari, nastaja pa tudi prva knjiga, ki jo bo vsak, ki ga bo zanimala, dobil v dar. 

Eden od mojih glavnih ciljev je spremeniti kakovost potovanja malih popotnikov, saj ne bi verjeli, kako zelo različnih storitev so deležni glede na letališče, letalsko družbo, nastanitev, restavracijo ali destinacijo…  

 

In to je šele začetek…


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Google+

Petra Gamberger Lončarič
Oceni tole objavo